جمعه, 03 مرداد 1393

 آنتی بادی ضد تیروئید پراکسیداز (Anti Thyroid Peroxidase)


علامت اختصاری: Anti-TPO

بیماری هاشیموتو (تیروئیدیت خود ایمن مزمن) معمولا" خانمهای بین سنین 30 تا 50 سال را مبتلا می سازد. آنتی بادی ضد آنتی ژنهای تیروئید منجر به التهاب و آسیب بافتی می شود. از نظر بافت شناسی، ارتشاح لنفوسیت ها در تیروئید و بزرگ شدن تیروئید (گواتر) رخ می دهد. در اثر این آنتی بادیها، عملکرد تیروئید کاهش می یابد و در نتیجه هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH ) افزایش می یابد. 90% بیماران دارای آنتی بادیهای ضد تیروئید پراکسیدز (TPO) می باشند. در بیشتر بیماران آنتی بادی ضد تیروگلوبین نیز یافت می شود.

این آنتی بادی ها در صورت داشتن سطح بالا در سه ماهه سوم بارداری از مادر به جنین قابل انتقال هستند و ممکن است باعث ایجاد اختلالات تیروئید در جنین شوند.

علت انجام

در صورت شک به بیماری هاشیموتو

برای چک هیپوتیروئیدی در افراد مشکوک به هاشیموتو

روش آمادگی

این تست نیاز به آمادگی خاصی ندارد.

روش انجام تست

انجام این تست با خونگیری از ناحیه بازو است.

نتایج

جواب منفی به معنی عدم وجود آنتی بادی ضد تیروئید پراکسیداز است.

جواب مشکوک به معنی این است که آنتی بادی در یک سطح بینابینی وجود دارد. در این موارد تکرار آزمایش کمک کننده خواهد بود زیرا با این جواب تصمیم گیری به راحتی انجام نمی شود.

جواب مثبت به معنی وجود آنتی بادی تیروئید پراکسیداز است.

مواردی که نتایج را تحت تاثیر قرار می دهند

داروهای سرکوب کننده ایمنی ممکن است نتایج را تحت تاثیر قرار دهند.

تستهای مرتبط

هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH)

هورمونهای تیروئیدی (T3 و T4)

هورمونهای آزاد تیروئیدی (FT4 و FT3)

مطالب ارائه شده در این وبسایت جایگزین توصیه های پزشک نمی باشد.

 

scroll back to top

آخرین بروزرسانی (چهارشنبه, 20 آذر 1392 ساعت 14:15)

 

نظرات 

 
thyroidalizadeh چهارشنبه 13 شهریور 1392 ، ساعت 20:18
AGE;40ANS 25/02/1973
T4; 22,9 10.0_22.0
T3; 4,8 4,0_7,4
TSH;0,02 0,30-3,00
AC.ANTI-THYROGLOBULIN;176 -115
AC.ANTI-TPO;49 -34
D-DEMERS;1053 -500
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
ANTI TPOمحیا سه شنبه 14 آبان 1392 ، ساعت 08:55
سلام خسته نباشید من آزمایش دادم تپو 223 هست
باتوجه به اینکه 24 سال سن دارم و این که باردار هستم خطری خودم و جنین را تهدید می کند ؟؟؟؟؟؟
باتشکر
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخنامدار چهارشنبه 13 آذر 1392 ، ساعت 15:56
وجود آنتی بادی تی پی او در خانم ها و از جمله خانم های باردار مسئله شایعی است. پزشک شما با معاینه و انجام تست های تیروئیدی می تواند از سلامت شما و جنین اطمینان حاصل کنند بنابراین بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.
شاد باشید
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
قده در قسمت تیروییدمهری پنجشنبه 05 دی 1392 ، ساعت 21:50
به وجود امدن دو قده در قسمت تیرویید با جواب ازمایش تیرویید اندازه anti thyroid peroxidase 100 بوده و /tsh ان .۳ میباشد و در سونوگرافی دو ندول با ۲۲*۲۵ و۳۳*۳۶ دیده شده تشخیص شما چیست
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخآزمایشگاه نامدار شنبه 19 بهمن 1392 ، ساعت 15:47
در این مورد نیاز به اطلاعات دقیق و معاینه می باشد.
حتما به پزشک مربوط مراجعه فرمایید.
شاد باشید.
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخ: آنتی بادی ضد تیروئید پراکسیداز (Anti Thyroid Peroxidase)hengameh سه شنبه 29 بهمن 1392 ، ساعت 19:44
man 42 sal daram va anti tpo 41 dar azmayeshatam gozaresh shode va TSH 1,4 daram va alaeme khasi nadaram,,,
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخآزمایشگاه نامدار شنبه 03 اسفند 1392 ، ساعت 15:14
با سلام
لازم است بدانیم آزمایش شما به چه روش و با چه دامنه نرمالی انجام شده است.
در مورد تیرویید علایم بالینی در کنار نتیجه آزمایش ها بسیار مهم است.
شاد باشید
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
tpo abMehrafarin چهارشنبه 20 فروردین 1393 ، ساعت 15:16
آزمایش tpo ab ( microsomal) و به روش CLIA انجام شده است و جواب آن ۱۳۷.۴ نشان داده شده. با توجه به مطالبی که خوندم جواب آزمایش TSH باید کمتر میزان مرجع باشه. ولی جواب من که با روش ECLIA انجام شده ۳.۳۴ هستش و من ۳۲ سال دارم. من برای افزایش وزنم که حدود ۹ کیلو در ۵ ماه ایجاد شده بود به دکتر مراجعه کردم.
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخنامدار دوشنبه 25 فروردین 1393 ، ساعت 03:20
با سلام
آزمایش هورمون های تیروییدی هم حتما انجام شده . باید جواب آزمایش ها در کنار معاینه و علایم بالینی تفسیر شوند.
بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
تی پی اوE.GHASEMI یکشنبه 28 اردیبهشت 1393 ، ساعت 12:24
ببخشید من ازمایش کم کاری تیروئید دادم بعدش تی پی او یم 1850 بود وتی اس اچ هم یک دهم بود این موضوع منو خیلی نگران کرده می خواستم ازتون بپرسم که چی کار باید بکنم ایا واقعا بالا بودن تی پی او بده یا من الکی دارم حرص می خورم
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 
 
پاسخنامدار یکشنبه 28 اردیبهشت 1393 ، ساعت 12:54
با سلام
همانطور که در بالا نیز گفته شده بالا بودن آنتی تی پی او بسیار شایع است و در صورت مراجعه به پزشک و کنترل بیماری و درمان جای نگرانی وجود ندارد.
شاد باشید.
پاسخ | پاسخ با نقل قول | نقل قول
 

افزودن نظر

قوانید و شرایط درج نظر را در این قسمت درج نمائید.






کد امنیتی
بازنشانی

قدرت گرفته از جی‌کامنت فارسی ، ترجمه و بازنویسی : سی‌ام‌اس فارسی

Web Analytics